Der er mange emner vi i dag skal tage stiling til. Dette kræver en solid baggrundsviden for ikke at ende som sortseere og mørkemænd. Jo mere vi ved om vores samfund og dets regler, funktion og muligheder, jo bedre bliver vi i stand til at skabe et godt samfund blandt dem vi møder til daglig. Men vores viden om samfundet betyder også noget i forhold til vores bedømmelse af andre folk og kulturer. Jo større viden om andre, jo mere fornuftig er vores kontakt til dem.

Derfor gælder det i samfundsfag om at åbne noget af det uforståelige og fjerne og gøre det til elevernes viden og baggrund. Jeg lægger vægt på at fjerne de mange "sorte huller" og misforståelser der helt naturligt er hos unge som ikke kan overskue et kompliceret samfund som vores.

Der undervises i samfundsfag på 7. til 9. klassetrin. Faget kan indgå i tværfaglige forløb med historie og naturfag

Vores slutmål efter 9, klasse  følger Undervisningsministeriets Forenklede Mål Samfundsfag som kan ses i sin helhed nedenfor.